Velmi zajímavý pohled na naší "cykličnost", každý měsíc - jaro, léto, podzim, zima

13.12.2012 12:46

Ahojky krásné ženy, dívky, bohyně,

již dříve jsem sdílela odkaz, kde je tento článek, ale mám chuť toto opakovat a konkretizovat....každa máme možnost měsíc v sobě vnímat jako jaro, léto, podzim a zimu a tím vlastně i sebe jako pannu, matku, čarodějku a stařenu. Od té doby, co toto vím, tak si více rozumím a je pro mě i mé okolí moc prima :-).

Více na toto téma se dovíte na odkazu na článek, kde Alice Kirš na svém webu i v rámci svých aktivit s kamarádkami nabízí mnohem více k tématu ženy a bohyně v nás.

Obrázek vystihující naše proměny v rámci měsíce

Zde je malá citace z webu Ali Kirš, která pomůže každé z nás pracovat sama se sebou  a využívat v běžném životě naše aktuální přednosti...

"Během měsíce tedy na sebe beru podobu čtyř různých žen, čtyř různých období. Každá fáze přináší do mého života jinou energii, jiné kvality a možnosti.

Jak se jednotlivé fáze obvykle projevují?

Každá žena je originál a každá vnímá svůj cyklus a rytmus svého těla jinak. Cyklus každé ženy může být velmi pohyblivý a proměnlivý. Závisí to na naší emoční pohodě, stravě, celkovém zdraví, stresu a pracovním vytížení.

Menstruační fáze / Stařena / Zima (cca 1.–6. den cyklu)

Je to období, kdy se stahujeme do sebe, do svého vnitřního světa. V tomto období se nám snáze pouštějí věci, dokážeme lépe odpouštět. Jsme ponořené do sebe, napojené na jednotu. Jsme spirituální, vnímavé a snivé. Naše ego se ztiší a cítíme se vyrovnané a klidné. Býváme nicméně hodně unavené a pociťujeme nedostatek motivace. Je to fáze, která se projevuje malým množstvím fyzické energie. Pokud však dostatečně odpočíváme, z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že zmizí bolestivé symptomy. A když si dáme prostor a čas pro odpočinek, přijdou také hluboké vhledy

Předovulační fáze / Panna / Jaro (cca 7.–13. den cyklu)

Je to období dynamické energie, kdy jsme velmi aktivní a s energií, kterou jsme načerpaly v menstruační fázi, jdeme ven do světa. Je to čas, kdy vznikají nové projekty, kdy se cítíme sebejistě, sebevědomě a jsme plné optimismu. Máme velkou schopnost se soustředit a jsou pro nás důležité cíle. Také jsme hodně společenské a máme potřebu se setkávat a rozhodovat. Těšíme se na všechno nové.

Ovulační fáze / Matka / Léto (cca 14.–20. den cyklu)

V ovulační fázi se můžeme cítit velmi tvořivě. Také máme velkou chuť se seznamovat nebo se milovat (protože vajíčko chce být oplodněno). Jsme hodně otevřené a zaměřené na vztahy. Potřebujeme pečovat, starat se a podporovat druhé. Jsme praktické, trpělivé a emočně vyrovnané. V tomto období jsme hodně orientované na pocity. Chceme naplňovat a zhmotňovat své projekty, sny, vize, doslova vytvářet nový život.

Předmenstruační fáze / Čarodějka / Podzim (cca 21.–28. den cyklu)

Je to období velkých výzev jak pro ženu, tak pro její okolí. Jsme emočně hodně citlivé, příliš přemýšlíme a špatně se soustředíme. V tomto období se mohou často vyskytovat časté výkyvy nálad a netrpělivost. Pokud máme zablokovanou kreativní energii, blok se nejčastěji projeví právě v této fázi. Je to období, kdy Čarodějka v nás čaruje a mění svět: je pro nás velmi snadné dělat změny, uklízet nejen ve své domácnosti, ale i ve svém vnitřním světě.

Každý měsíc umíráme, znovu se rodíme, dospíváme, plodíme a čarujeme. Naučme se svůj cyklus využívat.

Jak se stát cyklickou ženou?

Klíčem je přijetí, uvědomění, vyjádření, pružnost a důvěra. Opouštějme nereálná očekávání a nesnažme se být Pannou, když jsme Stařenou. Neignorujme některé fáze. Snažme se přijmout potřeby, které v každé fázi máme a postarejme se o sebe, nečekejme, že to za nás někdo udělá."

Celý článek a mnohem více zde: https://alicekubikova.cz/moje-nejlepsi-kamaradka-menstruace/

Další související informace k naší úžasné možnost se co měsíc čistit a růst... je ve filmu Diany Fabiánové Mesiac v nás...zde můžete vidět ochutnávku:

 

Také Miranda Gray se věnuje tématu Menstruace v knize Rudý měsíc, zde je link na rozhovor s ní :-))

www.inspirativni.tv/miranda-gray-dary-menstruace/

Zatim ahojky všem, Monika Sofie

Zpět