Překyselení organizmu

13.11.2013 10:57

Toto mi přišlo od "pana Anděla" a přijde mi to zajímavé, tak sdílím... jím ráda, s láskou si užívám každého sousta.... a vnímám zásaditost výživy, jako mě ladící informaci...  vyhovuje mi to, tak to posílám dále do světa.  

 

Zde již cituji:

Nejdůležitější cesta, jak zachovat tělo zásadité, je zdravý životní styl.

Nejdůležitější je dostatečně zvýšit příjem ovoce a zeleniny (tzv. zásadotvorné potraviny) a naopak významně snížit příjem potravin podporující překyselení, což jsou všechny masité a mléčné výrobky a také výrobky z bílé mouky. Šťáva ze zeleniny je také skvělá cesta jak udržet tělo zásadité.

Je důležité si zapamatovat, že způsob přípravy také ovlivňuje kyselost či zásaditost. Například, brambor uvařený či upečené ve vlastní slupce je zásadotvorný, zatímco smažené brambory jsou kyselinotvorné.

Ujistěte se, že každý den vypijete alespoň dva litry kvalitní vody. Z hlediska udržování vyrovnaného pH organismu. Berte na vědomí, že 2/3 pitného režimu by měla tvořit čistá voda. 

Vyrovnávat stres - Radost a štěstí napomáhá udržovat tělo alkalické. Dopřejte si oddych, zábavu a smích! Mírným sportováním alkalickému prostředí v těle pomůžete, ale pouze s mírou. Příliš mnoho sportu bude mít přesně opačný, kyselinotvorný efekt.

Zdroj:
Přeji pěkný zbytek dne.

Jan Anděl
ZDRAVÍ S ÚSMĚVEM s.r.o.
www.zdravisusmevem.cz

PS1: Nyní se prosím zamyslete. Máte ve svém životě nevyjasněné situace, které vás trápí? Tyto situace ovlivňují i vaše zdraví. Přihlaste se ZDARMA na středeční webinář ohledně odpuštění. Klikněte zde>>

PS2. Překyselení organismu můžete řešit úpravou jídelníčku. Klikněte zde>>

Zpět